Expertise

Sinds 1999 ben ik als psycholoog in de ambulante zorg werkzaam. Ik heb tijdens mijn loopbaan ervaring opgedaan in het behandelen van angstklachten, depressieve klachten, stress gerelateerde klachten, verwerkingsproblematiek, relatieproblematiek en opvoedproblematiek. Sinds oktober 2010 ben ik geregistreerd GZ psycholoog.
Ik werk doorgaans vanuit een gedragstherapeutisch kader. Gedragstherapie is een behandelvorm die erop gericht is de gedragspatronen en de denkpatronen die klachten veroorzaken of in stand houden te onderkennen en te veranderen. Als cognitief gedragstherapeut werk ik vanuit een samenwerkingverbond met mijn cli├źnt. De behandeling is transparant, wat wil zeggen dat alle stappen in het behandelplan met u worden besproken. Daarnaast is gedragstherapie resultaatgericht. Vele cognitief gedragstherapeutische behandelingen hebben hun effectiviteit reeds bewezen. Sinds november 2007 ben ik gespecialiseerd cognitief gedragstherapeut en aangesloten bij de beroepsvereniging (VGCt).
Daarnaast ben ik EMDR therapeut. EMDR is een bewezen effectieve en kortdurende behandelmethode welke veel wordt toegepast bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen. (Meer weten over EMDR, klik hier).
Tenslotte ben ik gecertificeerd voor het geven van de Cogmed training. Cogmed is een werkgeheugentraining geïndiceerd bij aandachtstekort stoornissen zoals o.a. ADHD. De training is geschikt voor alle leeftijden en eventueel zonder diagnose in te zetten. Cogmed is eveneens bewezen effectief.
Naast het werk in mijn eigen praktijk ben ik parttime in dienst bij een grote zorginstelling in Eindhoven.
EMDR